GDPR träder i kraft den 25 maj 2018 och som företagare behöver du se till att du följer den på bästa sätt för just ditt företag. Tillhör du dem som är nyfiken på den nya Dataskyddsförordningen (GDPR)? Eller är du en av dem som känner oro över hur den är tänkt att fungera i praktiken?

Psykosyntesförbundets styrelse anordnar nu en studiecirkel där vi tillsammans läser, lär oss och gör praktisk handpåläggning för våra respektive företag i hur vi uppfyller GDPR. Kursledare är Carola Lööf.

Anmälan gör du till lotta@psykosyntesforbundet.se .

Studiecirkeln är vid två tillfällen:

• Måndag den 7 maj – introduktion GDPR, gör Verksamt.se:s guide, skapar ”att göra”-lista för det egna företaget (om du inte gjort det innan).
  • Måndag den 21 maj – uppföljningsträff där vi tillsammans går genom det vi gjort, gör eventuella egna justeringar och firar att vi gillar GDPR.

Tid för varje träff: 18:30 – ca. 20:00

Adress: Luntmakargatan 52 (Mötesrum.se), lokal GRANEN

Vi kommer att utgå från informationen om GDPR från Verksamt.se och Datainspektionen eftersom vi bedömer det som förstahandsinformationen. Andra guider och broschyrer är tolkningar som kan vara bra hjälp för att öka förståelsen och kunskapen.

Innan våra träffar kan du läsa om GDPR

1. Tips! Bra Facebook-grupp att ställa alla möjliga frågor om GDPR är ” GDPR – Dataskyddsförordningen”. Offentlig grupp med ett trevligt klimat och företag från olika branscher.
  2. Tips! Bli medlem i vår egna Facebook-grupp ”Psykosyntesförbundets Medlemmar” och bidra med frågor (och svar) om GDPR. Det ger input till vår studiecirkel. Sluten grupp som är enkom till för oss medlemmar.
  3. Tips! Läs Psykosyntesförbundets blogg. Förutom fina inlägg från oss medlemmar så kanske vi kan skriva ett tips eller två om GDPR. http://psykosyntesforbundet.se/blogg/

Hör av dig till Carola Lööf om du har frågor.